Angyalok,  Blog,  Démonok

Teremtéstörténet – angyalból ördög

Első bejegyzésemhez mindjárt vissza mennék az időben a „kezdetekhez”. Nézzük csak, hogy is történt ez.

Isten megteremtette a világot, vele ugyebár a mennyországot is.

Isten a mennyországba Angyalokat teremtett. Hogy mik is azok az angyalok? – Biztos Önben is ott az elképzelés, de hamarosan erről is fogok írni.

Első angyala Lucifer volt, a fény angyala. Őt az Úr felruházta Isteni hatalommal. Már akkor kialakult az angyali hierarchia miszerint voltak Arkangyalok és Angyalok, az Arkangyalok voltak az Angyalok „felett”.

Isten el szeretett volna „titkolni” az emberek elől sok mindent, pl. az égitestek mozgását, a fegyverkészítés művészetét és hasonló tudományokat, azt akarta, hogy az emberek ne ismerjék meg ezeket a dolgokat, és maradjanak primitívek.

Lucifer erre fellázadt Isten ellen, és az Angyalok közül rengetegen egyetértettek azzal, hogy az embereknek is tudniuk kell bizonyos tudományokat, hiszen ránk halandókra is ugyanúgy tartoznak ezek a dolgok, mint rájuk.

Lucifer olyan magasra akarta emelni a trónját, mint Istené volt, de persze ezt nem tehette meg, így égi csatát vívtak. Végül Isten saját hatalmat adott Lucifernek, amely pedig nem más mint a Pokol, ahova letaszította Őt és követőit, a 7 fő démont, akik angyalok voltak (ismerheti úgy is, hogy bukott angyalok).

Ez a története tehát Lucifernek vagy ahogy sokan emlegetik, az Ördögnek. Itt már egy érdekes megállapításra hívnám fel kedves olvasóm figyelmét: Valóban olyan gonosz volt Lucifer? Tényleg rosszat akart nekünk? Hisz Ő csak azt szerette volna, hogy mi is legyünk tisztában ezekkel az erőkkel, képességekkel, információkkal, lássunk és érzékeljünk mi emberek is olyan szabad szemmel nem látható és kézzel nem fogható dolgokat, mint például az energiák.

Nem azt szeretném Önbe sugallni, hogy a Démonvilág jó és az Angyalok a rosszak, de ez a félreértés váltotta ki köztük az ellenszenvet. Talán ha megnézzük mind két oldalt a mai szemlélet szerint mindkét részre tudunk igazat adni.