Blog

Spirituális fejlődés titka

Sokan szeretnének a spirituális fejlődés útján járni, de kevesen tudják, hogy ez pontosan mit takar. Vannak, akik az érzelmek általi irányítottságot, mások az érzelmi befolyás nélküli szellemiség követését értik alatta. Egyesek a vallást, mások a misztikus képességek elsajátítását és az intuíció kifejlesztését tekintik spirituális útnak. Sok tehát a bizonytalanság és ebből fakadóan a buktató.

A spirituális útra való térés első lépése az, hogy az ember nemcsak a kézzelfogható dolgokat fogadja el valóságként, hanem érdeklődni kezd az élet metafizikai rejtélyei iránt is, és igyekszik e témában tájékozódni. Sokat olvas, előadásokra, tanfolyamokra jár. Ha azonban ezen a szinten megreked, csak annyit ér el, hogy lesz egy értelmes hobbija, ami nem feltétlenül fejlődés.

Igazán akkor lépünk spirituális útra, ha az ismeretek gyűjtése és integrálása mellett elkezdjük fokozatosan a gyakorlatban átalakítani a gondolkodásunkat, a viselkedésünket, a szokásainkat is, mert igazán ez indítja be a spirituális fejlődés gépezetét..