Blog

SÁMÁN

SÁMÁN

„Régi öregek”, akik élettapasztalások útján, lelki, spirituális tanácsokkal látták el embertársait és a természetben található, fellelhető gyógyító hatású növények hatását felhasználták az egészséges életmódhoz. Tudták mi, mire jó! Ők voltak a régi idők segítői, gyógyítói, sámánjai.

A sámánizmust, a mai korban már nem ismerik el gyógyítónak, pedig ezen tudást használják fel a mai kor gyógyhatású szereik ismerőiként, és csomagolva árusítják.

A sámánok, látják, és  látták, tudják a lelki okok gyógymódjait, szóval, tettel, növények erejével gyógyítanak .

NEM használva a szót hogy Gyógyító. Ma már csak orvos lehet gyógyító ezt mindenki tudja.

Miről is ismertetik meg egy sámán, a mai 21. századi világban, és maga az eszköze a dob. Nekem nem jutott volna soha eszembe hogy sámán legyek, nem ezzel a gondolattal születtem. Azzá lettem.

Miről ismerni fel: Ő nem keres téged, te találsz  rá!

A történetem kezdete, ami a sámánizmus felé vitt, a dob hangja, a gyógynövények ereje és hatása. Gombaszedés közben megmaradt egy mondat bennem „a csiperkegombák boszorkány körben nőnek”. Még a mai napig is!

Azokat a praktikáit néztem, tanultam, és fogyasztottam, amikor fizikai problémám volt. Torokfájás esetén lándzsás útifű kivonatot ittam, sebre fekete nadálytövet tetem hogy hamarabb gyógyuljon, égési sebet orbáncfű kivonattal kentem. A kamilla főzetről, vagy a tisztító hatású mentáról ne is beszéljek.

A sámánok kommunikáltak a lélekkel, az érzésekkel, szellemlényekkel és tőlük kapva információval segítettek a rászorulóknak.

Ehhez még a 21. században is használatos és nem hétköznapi dobbal tették és teszik a mai napig is, a civilizálatlan világban is, a dob csodálatos gyógyító erejét felhasználva.