Blog

Cigány kártya

A cigány kártya egy nagyon szép, ismert jóseszköz, sőt, talán az egyik legismertebb jóseszköz, hiszen a jelenléte már több száz évre visszanyúlik.

A kártya megjelenése az 1700-as évek végén szórakoztató jellegű volt, akkor még nem is igazán használták a jóslásra a kártyát. A roma asszonyok jósoltak tenyérből az embereknek, amelyből megmondták életük főbb eseményeit a tenyerükben látott vonalak és az energiaszintjük által. Míg csak nem elkezdték használni a kártyát, melyet aztán azonnal forgalomba is hoztak cigány kártya, jós kártyaként.

Sokan tekintik az ördög bibliájának is, mert azt mondják, hogy aki tiszta hittel van, az nem kíváncsi arra, hogy mi fog vele történni. Hát én ezt is meg tudnám cáfolni, hiszen hitünk fontos, és kell is, de az, hogy mi vár ránk, azt a hitünk által nem fogjuk tudni kiderítteni.

Nos de ne is távolodjunk el a cigány kártyától. Maga a pakli 36 lapot tartalmaz, melyen képek és szöveg egyaránt található. Mondhatnám szimbólikus rendszernek is, de az alapos megfigyelés, és a ráérzés, no meg persze a spiritualitás elengedhetetlen a lapok értelmezésében, és összeolvasásában.

Ahogyan már írtam, nem csak képek, hanem szöveg is található rajta, hogy egészen pontos legyek szavak, méghozzá azok a szavak több nyelven olvashatóak, általában hat nyelven található meg a jelentés a lapon, nyilván magyarul is olvasható.

A cigány kártya számomra a legkedvesebb jóseszközöm, és ezzel talán sokan vagyunk így, hiszen talán a leg elterjedtebb kártyaforma.