Blog,  Démonok,  Energia

Az Ördög bibliája

Bibliáról már nagyon sokan hallottunk, néhányunk olvasott is belőle, vannak olyanok akik az egészet elolvasták, de létezik olyan, aki a mai napig olvassa. A hit legkézzelfoghatóbb forrása nem más, mint a Biblia.

De mi az az ördög bibliája, és miért az, ami?

Mert gondolom, sokan hallották már, de nem tudják pontosan. Az ördög bibliája a kártya. Régen a kártyajátékok közepedte kaszinókban és más helyeken a játékosok körbeülték az asztalt, pénzben játszottak, sőt, ha kellett képesek voltak agyafúrt terveket szőni a materiális gazdagság érdekében. Volt hogy sikerült, volt hogy nem, noha képesek voltak akár haragoskodásba, verekedésbe menő kártyajátékokat vívni. Talán ma sincs ez másképp, hiszen előszeretettel játszunk ma is kártyajátékokat családtagjainkkal, barátainkkal, néha még egy kis aprót is feláldozunk tétnek, csak hogy izgalmasabb legyen. Nos mindezek a negatív jelzők, amelyekről az előbb olvashattunk mind magára a Sátánra vezethető vissza, ezért is jelenthetjük ki, hogy nem csak a jóskártyákról mondhatjuk azt, hogy az Ördög Bibliája. Azért azt hozzátenném, hogy a Lenormand jóskártyának pl. a Francia (póker) kártya az alapja míg sokan a magyar kártyából nemcsak a népszerű „zsíros hetest” játszhatják, hanem előszeretettel jósolnak is.

A jóskártyák már egy kicsit más lapra tartoznak (a kifejezett jóskártyák: cigány kártya, tarot stb). A jövendölést, a jövőbe látást és az ezzel kapcsolatos képességeket sem kellene ismernünk, de még az egyszerű fegyverkészítést sem, mondá az Úr, amire a Sátán és követői fellázadtak. A jövendőmondó a kártyát csupán eszközként alkalmazza, hogy azt az üzenetet, amelyet tudatosan vagy tudat alatt kap, stabilabb alapokra fektesse. A legtöbb jóskártya képpel illusztrált, néhányon még szöveg is szerepel, pont mint egy biblia, amely elmeséli a kérdező életét, lehetőségeit és konkrétan mindent.