Blog

2021 – Szaturnusz éve

A 2020-as évről elmondhatjuk, hogy bizony elég nehéz volt. Ha megnézzük most a végén, hogyan is állunk, hát nehéz a jó dolgokat felsorolni. Az emberek az egész világon maszkokban járnak, korlátozásokat, kijárási tilalmakat élnek meg. A maszkokkal legfőbb ismérvüket, az arcukat, ezzel identitásukat veszítik el, hogy olyan egyformák legyenek, mint a birkák, hogy azután mindenre rábégessenek. A kijárási tilalmak idején pedig ki tudja, hogy mik zajlanak, milyen manipulációk folynak? Ugyanakkor ezen el is gondolkozhatunk, és pont arra jöhetünk rá, hogy lélekben mindannyian egyformán értékesek vagyunk, tehát nincs jogunk minősíteni vagy kirekeszteni másokat azért, mert mást gondolnak vagy nem átlagosan élik az életüket.

I./ Nos, a hagyományok szerint a 2021-es év, a Szaturnusz éve. Igaz, ez hivatalosan csak március 20-án jön el, ami nem egyezik meg a naptári évvel. A Szaturnusz éve, ha ellenállunk a sors akaratának, akkor nehezebben élhető meg, tudatosan és elsősorban kötelességeinkkel kell foglalkoznunk, és felelősségtudatunkra kell koncentrálnunk.
Ki kell jelölni határainkat, saját korlátainkat, ha nem akarjuk, hogy a sors mutassa meg azokat számunkra. A Szaturnusz folyamatosan kötelességtudatunkra, felelősség érzetünkre, lelkiismeretünkre hat, így aztán tudattalanul is emlékeztet minket szüleink és az iskola által belénk nevelt mintákra.
Mégis, ha az életet túlságosan „komolyan” vesszük, azzal saját életerőnket apasztjuk el, magunk gátjává válunk. Legyünk kísérletezőek, játékosak, és nyitottak!